10 motive pentru care să alegi terapia cognitiv-comportamentală


1.
Este o terapie de scurtă durată. Rezultatele pozitive încep așadar să se vadă deja după câteva ședințe.

2. Datorită duratei mai scurte, și costurile sunt mai mici, spre deosebire de terapiile care durează câțiva ani și devin, prin urmare, mult mai costisitoare.

3. Este un tip de terapie validat științific: are rezultate foarte bune, confirmate prin multe studii experimentale, în tratarea diferitelor tulburări psihice, precum: depresia, anxietatea, tulburările de somn, dependența de substanțe, tulburările comportamentului alimentar etc.

4. Față de alte tipuri de terapii, terapia cognitiv-comportamentală vizează atât modificarea gândurilor negative, cât și a comportamentelor disfuncționale. Acționează și are deci beneficiipe mai multe planuri, în funcție de nevoile și obiectivele fiecărei persoane în parte.

5. Este un tip de terapie care evoluează în mod constant, progresele bazându-se pe interesul comunității științifice internaționale față de acest tip de terapie.

6. În cadrul ședințelor de terapie și prin intermediul temelor dintre acestea, clientul învață să își construiască singur obiective și strategii prin care, după finalizarea terapiei, să se poată ajuta singur.

7. Ședințele de terapie au un caracter structurat, iar terapeutul colaborează în mod activ cu clientul pe toată durata terapiei.

8. Este eficientă atât ca terapie individuală, cât și ca formă de psihoterapie de grup, de cuplu sau de familie.

9. Deși este centrată pe rezolvarea problemelor din prezent, ia în considerare și cauzele acestora și rolul experiențelor de învățare ale clientului din trecut.

10. Începând cu 1 iunie 2016, este unul dintre puținele tipuri de terapie decontate de Casa Națională de Asigurări. De asemenea, și la nivel internațional este tipul de terapie cel mai des decontat de catre stat.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.